-
Gerber Пшенично-вівсяні снеки з морквою та апельсинами 35 г (7613037315332)
104.00 грн83.00 грн
-
Gerber Пшенично-вівсяні снеки з томатами та морквою 35 г (7613037311433)
118.00 грн94.00 грн
Сухі сніданки. Їхня користь та особливості
Сучасні молоді люди дуже обмежені в часі: повсякденна метушня та турботи іноді не залишають можливості приділити гідну увагу своєму здоров'ю та правильному харчуванню. У той самий час здорове харчування грає дуже важливу роль повноцінному функціонуванні організму. Важливе значення приділяється сніданкам – це повинні бути не просто бутерброди з чаєм або кавою, а їжа, збагачена вуглеводами, мінералами, амінокислотами та вітамінами, і водночас вона має бути ситною. Адже сніданок задає ритм організму цілий день. Саме тому і з'явилися сухі сніданки - вони мають всі необхідні властивості. Крім того, швидко та просто готуються. Дуже великий вибір сучасних сухих сніданків на сайті інтернет-магазину BabyPremium. У нас ви можете придбати будь-який вид їжі швидкого приготування за найнижчою ціною в Україні та Києві.
Небагато з історії виникнення сухих сніданків
Перша згадка про суху їжу було зроблено дуже давно, а конкретніше у 1863 році. Перший сухий сніданок був пресованим висівком. Були вони, звичайно, не дуже смачними, зате корисними. Це відкриття почало розвиватися через півстоліття братами Келлог. У цей час ідея правильного та здорового харчування стала стрімко розвиватися у Європі та Америці. Брати намагалися виготовляти сухі сніданки з кукурудзи, вимочуючи їх та пропускаючи через спеціальні валики. Такий продукт був схожий на сире тісто, порване на шматочки. Вийшло так, що це тісто було покладено на лист, і про нього випадково забули, таким чином, з'явилися пластівці. Це нововведення підхопили багато компаній і почали активно розвивати – до цих «пластів» почали додавати горіхи, ягоди, фрукти і т.д. У результаті з'явилися перші сухі сніданки. А до 90-х років ХХ століття сухі сніданки почали активно витісняти ранкові каші та бутерброди. Люди гідно оцінили їх, бо на приготування такої їжі йшло дуже мало часу, треба було тільки залити молоком, а на смак вона була не гірша, ніж домашня каша.
Сухі сніданки – це корисно чи ні?
Що таке сухі сніданки? До цієї групи їжі належать пластівці, снеки, мюслі. Особлива технологія приготування сухих сніданків максимально зберігає корисні речовини, які мають злаки-інгредієнти. Наприклад, в рисі міститься багато амінокислот, овес багатий на фосфор і магній, а кукурудзяні пластівці мають у своєму складі вітаміни А і Е. Всі ці компоненти дуже потрібні людському організму. Залишаються, щоправда, деякі секрети у виборі корисних сухих сніданків. Наприклад, для тих людей, які серйозно стежать за своїм здоров'ям, краще зупинити свій вибір на мюслі із фруктами та медом чи звичайних пластівцях. Чому так? Та все дуже просто: вони не піддаються додатковим обробкам і не містять цукру та інших добавок, які не дуже корисні для здоров'я.
Але все ж таки економія часу залишається основною перевагою сухих сніданків, тому що мало хто може дозволити приготувати собі повноцінний правильний сніданок. А сухі сніданки готуються швидко: пластівці/снеки заливаються молоком, часто використовують йогурт або кефір.